Mircea Puşcaşu

Autor Cezar C. Viziniuck

Deşi de cele mai multe ori trece neopservat de mai marii oraşului, Mircea Puşcaşu este o persoană activă în viaţa culturală a Botoşaniului. Prezent la toate manifestările culturale din Botoşani, un bun cunoscător al vieţii culturale din zonă şi o adevărată „enciclopedie” a personalităţilor – în special culturale – ce trăiesc şi au trăit în Botoşani.
Trăieşte intens bucuriile fiecărui eveniment, iar privirea lui exprimă de fiecare dată o fericire copilărească. Pasiunea lui pentru fotografie, face ca aceste evenimente să se trnsforme într-un „album” al vieţii culturale din Botoşani, trecându-le în imortalitate.
Pot spune, fără a greşi (îmi asum răspunderea dacă greşesc) că acest om cu o inimă uriaşă în care ar încăpea toată viaţa culturală a României dacă i s-ar oferi ocazia, va rămâne în istorie şi spre deosebire de personalităţile culturale ce au parte doar de istoria genului în care s-au exprimat, el va rămâne în toate istoriile culturii botoşănene. El cu scriitorul este scriitor (chiar dacă nu se exprimă prin scris, trăieşte pentru scris); cu artistul, este artist, deşi nu pictează, visul lui este artistic.
Mircea Puşcaşu nu se poate limita la un singur gen cultural. Mircea Puşcaşu este un „Universal Cultural”. Mircea Puşcaşu este un mesager, un martor şi un mărturisitor al frumosului. El trăieşte prin bucuriile altora. Desprinzându-se de realitate, pătrunde în profunzimea fiecărui vis, fiecărei idei. Ampreta sa se va regăsi peste ani în fiecare dintre lucrările marilor oameni de cultură ce l-au cunoscut sau îl vor cunoaşte.

Dubla lansare de carte Lucian Alecsa şi Gellu Dorian Foto Mircea Puşcaşu

Reclame

Un răspuns »

  1. Zamfir POP spune:

    Păcat vă ” trece neopservat” …

    Am onoarea de a-l cunoaşte pe Mircea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s